Man verkoopt bitcoins voor nepgeld

In het centrum van Amsterdam is donderdag een man opgelicht toen hij 26 bitcoins wilde ruilen voor 180.000 euro. Het geld bleek nep te zijn. Dat schrijft de politie op Facebook. In de middag stapte de man het politiebureau binnen om aangifte te doen.

Cash

Met het slachtoffer was online contact gezocht met de vraag of iemand bitcoins van hem mocht kopen. Voor 26 bitcoins zou hij 180.000 euro cash ontvangen. Dat is een hogere prijs dan gebruikelijk zou zijn. De aangever geinterreseerd en na een eerste contact werd besloten om af te spreken in een hotel in Amsterdam om daar de deal rond te maken.

Soepel

In het hotel lieten de kopers de 180.000 euro zien aan de aangever. Vervolgens werden documenten doorgenomen en uiteindelijk maakte de aangever zijn 26 bitcoins over naar de kopers. Toen droegen de kopers de tas met geld over aan de aangever. De hele transactie verliep soepel.

Maar toen verkoper de tas met geld bekeek kwam hij er achter dat de koper nepgeld had geleverd. De recherche in Amsterdam neemt de zaak in onderzoek.