Man verliest arm en been na bomaanslag (UPDATE)

Een 63-jarige man uit Breda is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ontploffing. Vermoedelijk gaat het om een bomaanslag. Donderdagmiddag is er een verdachte aangehouden. Het zou een goede bekende zijn van het slachtoffer Chris van Esch en vaak bij hem komen kaarten. 

Een getuige vertelt tegen BN/DeStem dat hij het slachtoffer vlak na de ontploffing voor zijn auto zag. ‘Hij was zijn rechterarm en- been kwijt en had de bumper in zijn andere hand.’ Volgens getuigen ontplofte de auto, een donkere Mercedes, toen de man in zijn auto wil de stappen. Dat zou rond half elf ’s avond zijn gebeurd. De man is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij is er volgens de politie ernstig aan toe.

Criminele afrekening?

Het was een zware explosie; in de buurt zijn verschillende ruiten gesneuveld. Ook hebben meerdere auto’s schade opgelopen. In het stadscentrum, op enkele kilometers van de wijk, was de knal te horen.

Omroep Brabant meldt dat het mogelijk gaat om een afrekening in het criminele circuit. Burgemeester Paul Depla vraagt zich in een verklaring ook hardop af of het gaat om een afrekening. De politie wil dat niet bevestigen en doet nog onderzoek naar de zaak.