Deze man vermoordde 3 echtgenotes

De 64-jarige automonteur Theodore Johnson (foto) is in Londen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 jaar voor de moord op zijn vrouw Angela Best. Hij had haar op het hoofd geslagen met een hamer en de vrouw vervolgens gewurgd met het ceintuur van haar ochtendjas. Best was de derde echtgenote die door Johnson werd vermoord. 

Nadat hij zijn 51-jarige vrouw op 15 december 2016 in zijn woning in Noord-Londen had vermoord, wierp Johnson zich voor een sneltrein. Hij overleefde echter zijn zelfmoordpoging, waarbij hij zijn rechter arm en zijn linker hand verloor. Johnson had de moord gepleegd omdat Best een andere man had ontmoet en van hem wilde scheiden.

Yvonne

De automonteur was al twee keer veroordeeld voor het ombrengen van zijn vrouw. De eerste keer was in 1981 toen hij zijn toenmalige vrouw Yvonne Johnson tijdens een ruzie in hun flat in Wolverhampton met een vaas op haar hoofd sloeg en de vrouw vervolgens van negen hoog over een balkon kieperde.

Ook zijn tweede echtgenote, Yvonne Bennet, werd door Johnson omgebracht – ook nadat zij te kennen had gegeven hun relatie te willen beëindigen. Bennet werd in 1993 met een riem gewurgd, nadat ze een doos chocolade had geweigerd die Johnson voor haar had meegebracht. Hun baby-tje lag in de kamer er naast te slapen. De automonteur werd veroordeeld tot tbs, waar hij na twee jaar al weer op verlof mocht. Vrij snel daarna ontmoette hij Angela Best.

Ophef

In Engeland is grote ophef ontstaan over hoe het mogelijk is dat Johnson tot drie keer toe een echtgenote om het leven kon brengen. Hij is niet de enige die meerdere echtgenotes heeft vermoord. Vorig jaar werd Robert Trigg (52) veroordeeld voor de dood van zijn partner Susan Nicholson. Vijf jaar voor de dood van Nicholson had hij ook al een eerdere partner om het leven gebracht, Caroline Devlin.

In Engeland werden vorig jaar meer dan 100 vrouwen door hun (ex-)man vermoord.