Man vervoert zonder kentekenbewijs 100 kilo MDMA

Maandagmiddag heeft de politie rond 17.00 honderd kilo MDMA in beslag genomen. Dat gebeurde op de parkeerplaats bij de Wouwse Tol langs de A58. Surveillerende agenten vroegen een bestuurder om zijn papieren.

Chassisnummer

De man overhandigde zijn rijbewijs, maar kon geen kentekenbewijs van het voertuig tonen. De agenten vroegen vervolgens toestemming om in de auto te zoeken naar het chassisnummer, om zo hun controle in het kader van de Wegenverkeerswet te kunnen voortzetten.

Verborgen ruimte

In de achterbak van de auto ontdekten de agenten toen een verborgen ruimte die, na een eerste blik, gevuld was met boodschappentassen met mogelijk MDMA-kristallen. In de auto bleken twee verborgen ruimtes te zijn. In die ruimtes stonden acht grote boodschappentassen die gevuld waren met MDMA-kristallen (MDMA is de werkzame stof in xtc-pillen). In totaal ging het om ruim 114 kilo.

De auto is meteen in beslag genomen. De bestuurder was een 56-jarige man uit Berghem. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal de man woensdag verder gehoord worden.