Man voor tweede keer gearresteerd om postpakketten met drugs

Het speciale Post Interventie Team (PIT) van de landelijke eenheid van de politie heeft woensdag in Alkmaar een 32-jarige man en een 29-jarige vrouw aangehouden. Ze zouden drugs in postpakketten naar het buitenland hebben verstuurd. Het was de tweede keer dat de man voor dergelijke feiten werd aangehouden.

Twee woningen

Klanten konden, volgens de politie, drugs bestellen op het darkweb. De verhandelde drugs waren hoofdzakelijk xtc-pillen, MDMA, cocaïne en amfetamine. De politie heeft in twee woningen in Alkmaar en Heerhugowaard doorzoekingen verricht. Bij de doorzoekingen is ook computerapparatuur in beslag genomen. De vrouwelijke verdachte heeft mogelijk een ondersteunende rol en van de criminele opbrengsten geprofiteerd. Zij is na verhoor op vrije voeten gesteld maar blijft verdachte.

Voortzetten

Het onderzoek 26Yreka is gestart naar aanleiding van aanwijzingen dat de man betrokken is bij de export van drugs via de post. Hij kreeg in 2016 een gevangenisstraf van 66 maanden voor export van drugs via de post. Het PIT verdenkt de man nu van het voorzetten van zijn handel als verkoper op het darkweb in de tijd tussen zijn veroordeling en het daadwerkelijk ondergaan van zijn gevangenisstraf.