Man werd bij gewelddadige gijzeling gedwongen getatoeëerd

Bij een gijzeling in een woning aan de Pijlkruidstraat in Almelo op 19 mei van dit jaar is een man slachtoffer geworden van flink wat geweld. Het slachtoffer werd geblinddoekt en vastgebonden op een stoel en vervolgens geslagen met een honkbalknuppel en een hamer. Ook werden er bij de man onder dwang verschillende tatoeages aangebracht op zijn handen en tenen, waaronder de letters ACAB (All Cops Are Bastards).

Het slachtoffer liep bij de gijzeling onder andere een gebroken neus en gebroken ribben op. Ook werd hij bewerkt met een taser en werd er een vaas op hem stuk geslagen. De man werd tevens bedreigd met verkrachting. Het slachtoffer kreeg ook een doorgeladen pistool en een kogel voorgehouden onder toevoeging dat hij door zijn kop zou worden geschoten.

Netwerk

Justitie denkt dat aan de gijzeling een conflict in de drugswereld ten grondslag ligt. Het slachtoffer zou hebben moeten vertellen waar geld, drugs en wapens te vinden waren. Ook zou hij inzicht hebben moeten geven in een crimineel netwerk en zou hij moeten gaan werken voor de verdachten.

Proeftijd

Voor de gijzeling zitten 3 mannen uit Almelo vast, die maandagmiddag voor een inleidende zitting voor de rechter moesten verschijnen. Het gaat om Hendrik H. (1986), Jan K. (1985) en Ferdy T. (1993). De 2 eerstgenoemden waren ten tijde van de gijzeling in hun proeftijd voor eerdere misdrijven.

Dna

In de woning waar de zware mishandelingen plaatsvonden is een tatoeage-apparaat aangetroffen. Op blikjes bier en bebloede handdoek zat het dna van het slachtoffer. Daarop werd ook het dna van diverse verdachten gevonden, zo meldt freelance-journalist Mark Mensink, die bij de zitting aanwezig is.