Man woonde jaren met dode moeder

In een appartementencomplex aan de Enschedesestraat in Gronau, net over de grens, heeft de Duitse politie deze week het lichaam van een vrouw ontdekt die al sinds 2012 was overleden. Een 50-jarige man woonde vermoedelijk sinds die tijd in hetzelfde appartement met het levenloze lichaam van zijn moeder.

Controle

Dat schrijft de krant Westfälische Nachrichten. Het lichaam lag in een afgesloten kamer van het appartement. De ontdekking werd woensdag gedaan nadat een medewerker van een zorginstelling een routinecontrole wilde doen naar de leefomstandigheden van de vrouw. De instelling was het opgevallen dat een aantal papieren en registraties van de vrouw niet waren bijgehouden.

Opgelucht

De vrouw was waarschijnlijk 72 jaar oud bij overlijden. Volgens de zoon was de vrouw al zeker sinds de kerst van 2012 dood. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen van een misdrijf aangetroffen. De 50-jarige zoon had aan zijn moeder beloofd haar nooit te verlaten. Hij had al die tijd in zijn omgeving de indruk gewekt dat zijn moeder nog leefde. Hij is volgens de krant erg in de war maar ook opgelucht dat de belastende situatie een einde heeft genomen. Hij wordt nu behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis.