Man zit 23 jaar onterecht achter de tralies (VIDEO)

De 41-jarige Lamonte McIntyre liep gisteren als vrij man het gerechtsgebouw van Wyandotte County in de VS uit. Hij heeft 23 jaar ten onrechte in de gevangenis gezeten. Op basis van een dubieuze getuigenverklaring werd hij in 1994 op 18-jarige leeftijd veroordeeld tot twee keer levenslang voor een dubbele moord die hij niet had gepleegd. 

McIntyre werd in april 1994 gearresteerd voor de moord op Doniel Quinn (21) en Donald Ewing (34). Beide slachtoffers zaten in een blauwe Cadillac in Kansas toen ze met een shotgun werden doodgeschoten. McIntyre werd op basis van een verklaring van een getuige opgepakt, die had gezien dat iemand die leek op een jongen met de naam Lamonte had geschoten. Een familielid van een van de slachtoffers trok haar aanvankelijke getuigenis in dat zij McIntyre had herkend als de schutter. Ze zei dat politie-inspecteur Roger Golubski haar had gedwongen een valse verklaring af te leggen.

Alibi

Verder was er geen enkel bewijs of aanwijzing dan McIntyre betrokken was bij wat leek een moord in de drugsscene. Sterker nog, er waren verschillende familieleden die bevestigden dat McIntyre op het tijdstip van de moord thuis was. Toch werd Lamonte na een proces van vier dagen veroordeeld.

McIntyre na zijn vrijlating tegenover de verzamelde pers: ‘Ik ben gelukkig. Ik voel me okay. Ik ben niet boos of zo. Ik dank God en iedereen die in mijn onschuld is blijven geloven. Ook dank voor iedereen die hier naar toe is gekomen om mij te steunen. Dat voelt echt goed.’