Man (24) doodgeschoten bij recreatieplas Amsterdam Nieuw-West (UPDATE)

Bij een schietpartij aan het Anton Schleperspad bij De Nieuwe Meer in Amsterdam Nieuw-West is zaterdagmiddag rond 16.30 een 24-jarige man uit Badhoevedorp neergeschoten. Het slachtoffer is ter plekke gereanimeerd, maar overleed later op de avond in het ziekenhuis. De schutter is nog voortvluchtig.

Kinderen getuige

Volgens getuigen werden er meerdere schoten gelost bij een zwemsteiger aan het Anton Schleperspad. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit. Op het moment van de schietpartij was het druk bij het strand aan De Nieuwe Meer. Veel kinderen hebben de schietpartij zien gebeuren.

Rolex

De schutter zou zijn betrapt toen hij een Rolex-horloge wilde stelen. Toen het slachtoffer daar wat van zei zou hij zijn neergeschoten. De politie zoekt een man tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is lichtgetint, heeft zwarte krullen en een mager postuur. Daarnaast draagt hij een sikje, een hoed, een tasje en een blauwe zwembroek.

Beeldmateriaal

De plek waar de schietpartij plaatsvond staat bekend als een populaire zwemlocatie bij park De Oeverlanden. Aan de overkant ligt het Amsterdamse Bos. De recherche is een onderzoek gestart en is daarbij specifiek op zoek naar beeldmateriaal gemaakt voorafgaand aan en tijdens het incident.