Zwaargewonde steekpartij Schiedam

In een pension aan het Schiedamse Nieuwlandplein is zondagochtend een zwaargewonde man aangetroffen. Hij was gestoken in de hals. Twee Letse mannen van 27 en 36 jaar zijn aangehouden door de politie.

Agenten troffen na een melding iets na 3.30 uur ’s nachts bij een kamerverhuurder aan het Nieuwlandplein een zwaargewonde man aan. Het slachtoffer verloor veel bloed en is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Vrouw mishandeld

Getuigen vertelden dat er eerder die nacht ruzie was gemaakt door twee bewoners. Daarbij zou ook een vrouw mishandeld zijn. De politie had die laatste melding niet gekregen. De twee Letse mannen van 27 en 36 zijn vervolgens opgepakt. Onderzocht wordt of zij betrokken waren bij het neersteken van de zwaargewonde man. In het pension worden kamers verhuurd aan arbeidsmigranten.

Ander scenario

De politie houdt ook andere mogelijkheden open over het toegebrachte letsel van de gewonde man. Bijvoorbeeld dat de man zich dit zichzelf heeft aangedaan. Zij hopen dat de gezondheidstoestand van het slachtoffer het toelaat om hem zondag te kunnen horen. De identiteit van de man is nog niet bekend.

Nóg een steekpartij

Een nacht eerder was er ook al een steekpartij in Schiedam. Daarbij werd een 29-jarige Rotterdammer aangehouden nadat een even oude plaatsgenoot een steekwond in zijn been opliep bij een ruzie tussen de twee.