Mannen gearresteerd in oude moordzaak

De politie heeft maandag een tweede verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Marcel Kretzer in 1995. Nadat afgelopen vrijdag een 37-jarige Hilversummer werd aangehouden, is nu een 33-jarige man, eveneens uit Hilversum, aangehouden als verdachte. De toen 25-jarige Marcel Kretzer werd na een avond stappen in Hilversum op maandagochtend 9 oktober 1995 zwaar toegetakeld gevonden op straat.

Een dag later is Marcel in het ziekenhuis in Amsterdam overleden aan zijn verwondingen. Hij bleek zwaar te zijn mishandeld. De politie startte meteen een uitgebreid onderzoek naar de achtergronden van Marcel en de eventuele toedracht van de mishandeling, maar dat leidde tot niets. In 1996 liep het onderzoek vast en werd het rechercheteam ontbonden.

Naar aanleiding van nieuw binnengekomen informatie die nieuw licht op de zaak wierp, besloten de recherche van politie Gooi en Vechtstreek en het Openbaar Ministerie (OM) in 2011 het onderzoek te hervatten. Dat heeft geleid tot de aanhoudingen van de twee Hilversummers. 

De politie doet nog geen mededelingen over de nieuw verkregen informatie.