Mannen in dure auto’s slaan club in Marbella kort en klein

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ernstige vernielingen aangericht bij dure club in Marbella: de nachtclub Momento. Ze kwamen stond middernacht aangereden in voertuigen van het duurdere segment en waren gekleed in hoodies.

 Golfclubs

Met golfclubs, honkbalknuppels en andere slagwapens bestormden ze de nachtclub en verwoestten alles wat op hun pad kwam. Toen ze door het interieur van het etablissement liepen, trokken ze alles wat los zat van zijn plaats om het kapot te slaan: meubels, verlichting, glaswerk, flessen. Er waren niet al te veel klanten aanwezig. Een van de medewerkers van Momento raakte licht gewond.

Net zo snel als ze binnen waren gekomen verlieten ze de club weer.

112

Volgens Spaanse media hadden de aanvallers hun vluchtroute goed gepland. Ze namen niet de dichtbijzijnde oprit naar de snelweg A-7 om te vluchten. Die kruising had de politie snel afgezet toen ze hoorde van de overval van klanten die 112 hadden gebeld. Ze zijn waarschijnlijk wel over de A-7 gevlucht. De politie doet onderzoek naar de zaak. Er zijn de afgelopen maanden op meer plaatsen branden gesticht in horeca-gelegenheden.

Momento is één van de duurste clubs in Marbella, gelegen langs de weg naar Puerto Banús. Er zit daar meer dure horeca. Langs die weg liet een Saoedische koning een kopie van het Witte Huis bouwen: de Milla de Oro (gouden mijl).