Mannen met babymelkpoeder aangehouden

Op de A12 bij Zevenaar zijn dinsdagavond twee mannen aangehouden in een bestelbus met hierin een hoeveelheid babymelkpoeder en 90.000 euro. Dat heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Routinecontrole

Het gaat om mannen in de leeftijd van 35 en 44 jaar uit Duitsland. Ze zijn aangehouden voor witwassen en zijn ingesloten voor verhoor. De politie voerde een routinecontrole uit op de mannen en besloot de auto nader te onderzoeken toen in de laadruimte een hoeveelheid babypoeder bleek te liggen. Daarna werd de cash gevonden.

Gif

Gisteren bracht de NOS het bericht dat de diefstal van babymelkpoeder in Nederlandse supermarkten een grote vlucht neemt en dat die in georganiseerd verband plaatsvindt. In ruim een jaar tijd zijn er zo’n 900 meldingen gedaan over diefstal van babyvoeding. Een jaar geleden waren er nauwelijks meldingen. In China is Nederlandse melkpoeder veel geld waard na verschillende schandalen waarbij gif in Chinese melkpoeder werd gevonden. Detailhandel Nederland stelt dat het om georganiseerde misdaad gaat, door criminelen uit Oost-Europa.