‘Mannen stonden klaar om lichaam De Vries te filmen’

Bij de aanslag op het leven van misdaadverslaggever Peter R. de Vries zouden twee mannen klaar hebben gestaan om zijn lichaam te filmen, nadat hij was neergeschoten. Dat vermoedt ook de politie nu, nadat beelden van de mannen al eerder opvielen.

Aandacht

Bronnen rond het onderzoek hebben deze informatie met ad.nl gedeeld. De website schrijft dat er onderzoek wordt gedaan naar de filmpjes die direct na de schoten op de Vries werden gemaakt, naast de opdrachtgevers en uitvoerders van de aanslag zelf.

De ‘goed ingevoerde bronnen’ rond het politieonderzoek vertellen het Algemeen Dagblad het volgende: ‘Als je maximale aandacht wilt, dan doen je dit. Dan zorg je dat er meteen shockerende video’s het internet overgaan. Het vermoeden bestaat dat de mannen gewoon klaarstonden.’

Telefoon

Twee mannen in het grijs lopen achter De Vries aan, als hij naar zijn auto wandelt. Opvallend is daarbij dat ze allebei hun telefoon pakken, zonder er iets mee te doen. ‘Alsof ze hun camera direct bij de hand willen hebben’, stelt een bron tegenover de website.

Op een foto die vanuit een hoog raam is genomen waarop te zien is dat De Vries wordt geholpen door omstanders, zijn de twee goed waar te nemen. Ogenschijnlijk rustig lopen ze langs het lichaam van De Vries. ‘De bewegingen van die twee zijn zeer onnatuurlijk en hebben onze nadrukkelijke aandacht’, aldus een bron.

Kleding

Ook het feit dat de twee mannen bijna dezelfde kleding dragen, vindt het rechercheteam zeer opvallend. Ze dragen allebei een blauwe spijkerbroek, witte sneakers en een grijze trui. Ook dragen ze op dezelfde manier een tas over hun borst.

De politie heeft de twee nog niet kunnen identificeren aan de hand van de foto’s en de filmpjes. Mogelijk wordt er na de zomer in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de bewegingen van het tweetal, als het programma weer uitzending heeft, aldus ad.nl

Weblog GeenStijl plaatste eerder al een artikel, waarin vraagtekens werden geplaatst bij de gedragingen van het tweetal. Ook vandaag plaatst ze een bericht hierover. Zie ook het beeld hieronder van Geenstijl.