Marbella: man ‘dagenlang’ gemarteld in woning

De Nationale Politie in Spanje heeft twee Fransen aangehouden die ervan worden verdacht in de Spaanse   kustplaats Marbella een man te hebben vastgehouden en ernstig te hebben mishandeld. Dinsdagavond meldde het slachtoffer zich bij het hoofdbureau van politie in Marbella, met onder meer zeer ernstige verwondingen aan het gezicht.

Tape

Toen het slachtoffer zich meldde droeg hij nog sporen van de tape waarmee hij was vastgebonden geweest. Hij had verwondingen over zijn hele lichaam, met name aan het gezicht. Hij meldde ‘dagenlang’ vastgehouden te zijn en gemarteld. Hoe hij wist te ontsnappen is niet duidelijk.

Het slachtoffer wist de politie aanwijzingen te geven die de politie naar de mogelijke daders hebben geleid, onder meer over het kenteken en de auto van de daders.

Bloedsporen

Enige uren na de melding werd oostelijk van Marbella, in Mijas, een auto gesignaleerd die aan de beschrijving voldeed. De twee inzittenden werden gearresteerd en een woning is doorzocht. Een van de twee had bloedsporen op zijn schoenen. Die sporen worden nu onderzocht.

De politie zegt dat het onderzoek met de aanhouding van de twee verdachten nog niet is afgesloten. Over het mogelijke motief en de identiteit van het slachtoffer heeft de politie geen informatie naar buiten gebracht.