Marechaussee geschorst wegens stalking

Een 51-jarige marechaussee is geschorst omdat hij iemand zou hebben gestalkt en bedreigd. Dat laat de marechaussee maandag weten naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf. ´Er is een dossier opgemaakt, dat naar het Openbaar Ministerie in Arnhem is verstuurd. Hangende het onderzoek is de militair geschorst´, aldus een woordvoerder. 

De krant meldt dat het om adjudant Richard T. gaat. Hij bekleedde een vertrouwensfunctie binnen de staf van het ministerie van Defensie. Hij regelde de reizen voor generaals, de Commandant der Strijdkrachten en minister Hennis.

In een reactie laat de marechaussee weten geen uitspraken te doen of het inderdaad om T. gaat. Daarnaast wordt ook niet gemeld of het slachtoffer bij de marechaussee werkt.

Seksrel

De Telegraaf maakt melding van een seksrel binnen de marechaussee. T. is getrouwd en zou een seksuele relatie hebben gekregen met een vrouwelijke collega. De vrouw had op haar beurt weer een relatie met een andere collega. Nadat de relatie tussen haar en T. uitging, hebben beiden aangifte gedaan van stalking, huis- en computervredebreuk, oplichting, bedreiging en aanranding. Volgens de krant is de vrouw niet geschorst.

T. vindt het raar dat alleen hij geschorst is. ‘Voor mij had ze nog drie collega’s in haar web gevangen en daarna ook weer één. Ik moest hangen. Dat zij nu een relatie heeft met een overste, speelt zeker een rol’, laat hij optekenen in de krant. Ook zijn advocaat vindt de gang van zaken opmerkelijk: ‘Bekende collega’s van cliënt deden het onderzoek. Ze noemden hem zelfs bij zijn voornaam. Hoe objectief en onafhankelijk is dat? ‘