Marechaussee: Nederlanders leverden rubberboten voor mensenmokkel

Marechaussee: Nederlanders leverden rubberboten voor mensenmokkel

De marechaussee heeft woensdag twee personen aangehouden, verdacht van de betrokkenheid bij mensensmokkel. Zij regelden spullen die bestemd zouden zijn voor het illegaal vervoeren van mensen, van Frankrijk naar Engeland.

Zaken

Het gaat om een man en een vrouw, beiden 42 jaar oud, afkomstig uit Haarlem. Dit meldt de Koninklijke Marechaussee donderdag. Zij zouden zich bezig hebben gehouden met de import, opslag, verkoop en distributie van onder meer rubberboten, bodemplaten, zwemvesten en buitenboordmotoren.

Die zaken worden vaak gebruikt door mensensmokkelaars, om migranten illegaal de oversteek van Frankrijk naar Engeland te laten maken.

Doorzocht

Bij de actie zijn bedrijfspanden in Vijfhuizen en Haarlem en twee woningen in Haarlem doorzocht. Hier zijn onder andere meerdere auto’s, munitie en meer dan 150.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Onderzoek

Het onderzoek wordt gevoerd onder leiding van het landelijk parket, in samenwerking met diensten uit andere Europese landen, en Europol. Meerdere aanhoudingen in de zaak worden niet uitgesloten.