Marechaussee ontdekt netwerk fraudeurs

De Koninklijke Marechaussee heeft in een onderzoek naar fraude en oplichting vijf verdachten aangehouden. Zij zijn in verschillende steden in Nederland gearresteerd en hebben allemaal de Nederlandse of Nigeriaanse nationaliteit. Het gaat onder meer om het vervalsen van identiteitsdocumenten, bankafschriften en loonstroken.

Rechercheurs van de Marechaussee startten onder leiding van het Openbaar Ministerie in Middelburg een onderzoek nadat bij hun aangifte was gedaan dat er met valse kopieën van identiteitsdocumenten, loonstroken en bankafschriften kredieten waren aangevraagd bij kredietverleners. 

In het onderzoek dat volgde, zijn tot nu toe vijf verdachten aangehouden. Het gaat om mannen en vrouwen met de Nederlandse of Nigeriaanse nationaliteit in de leeftijd van 27 tot en met 43 jaar. Zij zijn aangehouden op locaties in Amsterdam, Middelburg, Almere en Eindhoven. Tijdens zoekingen in de woningen van de verdachten werden in Middelburg en Eindhoven illegale vreemdelingen aangetroffen.

Op diverse locaties trof de Marechaussee onder meer tientallen vervalste identiteitsbewijzen, loonstroken, creditcards en gegevensdragers aan. Ook werden betaalcheques met een waarde van circa 200.000 euro gevonden.

De Marechaussee zette tijdens de acties tientallen medewerkers in, waaronder digitale rechercheurs, medewerkers van het expertisecentrum identiteitsfraude en documenten, financieel rechercheurs en verleende de lokale Politie assistentie bij de zoekingen.

Drie verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.