Marechaussee vast voor drugshandel

Een militair van de Koninklijke Marechaussee is aangehouden op verdenking van handel in drugs. Dat heeft het arrondissementsparket Oost-Nederland woensdagmiddag naar buiten gebracht. Er loopt een onderzoek van de Rijksrecherche naar twee verdachten: een 37-jarige marechaussee en een 42-jarige man.

Werkplek

Omdat één van de verdachten een ambtenaar is doet de Rijksrecherche het onderzoek. Er is woensdag op meerdere plaatsen een doorzoeking geweest, onder meer op de werkplek van de Kmar-medewerker en de woningen van de verdachten, onderzoek verricht. Daarbij is gebruik gemaakt van de expertise van een gespecialiseerd zoekteam van Defensie (het Advanced Search Team) en zijn ook speurhonden ingezet.

Begin 2017

Het onderzoek is al begin 2017 is gestart. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het nog voort en worden nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten.

Bij welke eenheid de militair werkzaam was is niet bekend gemaakt. Ook niet welke soort drugs de man zou hebben verhandeld. In het belang van het onderzoek wil het Openbaar Ministerie nu niet meer details naar buiten brengen.