Marechaussee vindt vuurwapen in auto op Schiphol

Maandagavond heeft een eenheid van de Koninklijke Marechaussee bij een reguliere controle van een personenauto op de vertrekpassage voor de terminals van Schiphol een geladen vuurwapen met munitie aangetroffen. De drie inzittenden van de auto zijn aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

Tijdens de controle vertoonde de bijrijder zenuwachtig gedrag. Volgens de Kmar wilde hij zich aan de controle onttrekken door uit de auto te stappen. Bij het verlaten van de auto gooide hij snel een tas op de achterbank. Bij controle van deze tas werd het vuurwapen aangetroffen. In het vuurwapen zat een patroonhouder met munitie.

Geen van de mannen wilde uitleggen van wie het vuurwapen was. Daarop zijn de drie inzittenden, twee mannen van 19 jaar en één van 20 jaar uit Amsterdam, aangehouden als verdachten voor verboden wapenbezit.

Naar aanleiding van het aantreffen van het vuurwapen met munitie is een woning doorzocht in Amsterdam. Hierbij is niks aangetroffen. Het vuurwapen en de patroonhouder met munitie zijn in beslag genomen.

De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Haarlem verder onderzoek.