Marine pakt weer coke

De Kustwacht heeft in het Caraïbische gebied 400 kilo cocaïne gepakt. Dat gebeurde tijdens een patrouille van het schip Zr. Ms. Groningen bij de Bovenwindse Eilanden Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba.

De bemanning van de Groningen zag een verdacht schip waarvan een lading overboord werd gezet. Daarop koerste een onderscheppingsvaartuig van de Groningen naar het verdachte schip en nam de lading aan boord. Het bleek te gaan om 400 kilo cocaïne, die goed verpakt en verzwaard was. De drugs zijn overgedragen aan de autoriteiten op Sint-Maarten.

Het patrouilleschip Zr. Ms. Groningen vertrok op 5 juni naar het Caribisch gebied voor counterdrugsoperaties en kustwachttaken. Het schip verving Zr. Ms. De Zeven Provinciën, die in maart van dit jaar twee zendingen drugs onderschepte in het Caraïbische gebied.  Eerst 400 kilo marihuana en nog geen week later ook nog eens 600 kilo coke.

Gevechtshelikopter

De Groningen heeft een gevechtshelikopter en een vliegploeg van twaalf personen aan boord. Ook vaart een team van het Korps Mariniers mee om eventueel boardingoperaties uit te voeren.