Marine vindt 162 kilo cocaïne

Bij Curaçao is op zee 162 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in drie waterscooters die mogelijk de zending van een schip op zee hadden overgenomen om het op het eiland aan land te brengen. De drie bestuurders van de waterscooters zijn aangehouden.

Nadat een snelle Super-RHIB (foto) van de Kustwacht, één van de vaartuigen had staande gehouden, ging de bestuurder er alsnog vol gas vandoor. De Kustwacht ging in de achtervolging en probeerde met waarschuwingsschoten de verdachte tot stoppen te dwingen. Hij wist echter toch het strand te bereiken en nam de benen.

In samenwerking met de politie is de verdachte alsnog aangehouden. In de waterscooters werd een groot aantal pakketjes cocaïne gevonden, met een gezamenlijk gewicht van 162 kilo.

Volgens een persbericht van de Koninklijke Marine was het een gezamenlijke actie van de Kustwacht Caribisch Gebied en de Divisie Georganiseerde Criminaliteit van de politie Curaçao. Bij de Kustwacht is een deel van het personeel afkomstig van de Koninklijke Marine.