Marineschip pakt 325 kilo coke van Venezolaanse vissersboot

Marineschip Zr. Ms. Holland heeft deze week in het Caribisch gebied 325 kilo cocaïne onderschept. De cocaïne zat aan boord van een vissersboot. Aan boord van dat vaartuig waren 16 Venezolanen en 2 mensen uit de Dominicaanse republiek. Een maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch gebied had het scheepje ontdekt. Het viel op omdat het een snelle drugsboot, een zogenoemde go-fast meesleepte.

De Holland werd naar de route van de vissersboot gedirigeerd en stuurde snelle boten, met aan boord een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers, erop af.

Een deel van de drugs werd overboord gegooid. Mariniers visten de balen op terwijl het Amerikaanse boardingteam de vissersboot opging. Het hield de 18 opvarenden aan.

De vissersboot voer onder Venezolaanse vlag. Alle opvarenden en de contrabande zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Zr.Ms. Holland opereert sinds vorige maand als stationsschip in het Caribisch gebied. Enkele weken geleden werd 1.300 kilo cocaïne gepakt.