Marineschip wordt doorzocht op drugs

In het kader van een drugsonderzoek doorzoekt de Koninklijke Marechaussee vrijdag in Den Helder, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt. Het schip is gisteren teruggekeerd uit het Caribisch gebied,

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is het uitzonderlijk dat een schip van de marine binnenste buiten wordt gekeerd in een drugsonderzoek. ‘We houden er rekening mee dat meer drugs zich aan boord van het schip bevinden. Het is niet gezegd dat het zo is, maar het kan wel,’ zegt hij tegen het AD.

11 kilo

De doorzoeking heeft waarschijnlijk ook te maken met de aanhouding van een militair die naar verluidt 11 kilo cocaïne in zijn rugzak had verborgen. De man werd op de Johan de Witt gearresteerd. Hij is inmiddels overgebracht naar Nederland en zit nog vast.

Vliegveld

Zr. Ms. Johan de Witt is een amfibisch transportschip. Het vormt een combinatie van een vliegveld, haven, parkeergarage, ziekenhuis, hotel en communicatiecentrum.

Succesvol

De afgelopen jaren zijn Nederlandse marineschepen succesvol geweest in het onderscheppen van cocaïne in het Caribisch gebied. Daarbij werden duizenden kilo’s drugs in beslag genomen.