Mario D. ontkent eerder ongeval (video)

Monstertruckchauffeur Mario D. ontkent in 2010 in Asten een ongeval te hebben veroorzaakt waarbij een vrouw invalide raakte. Zijn advocaat Rob Oude Bruil zegt dit in reactie op de uitzending van KRO Brandpunt Reporter gisteravond. In Asten werden mensen onder de voet gelopen toen ze uit een feesttent kwamen, zegt hij, en hadden ze alleen wat “schaafwonden en schrammen”. Reactie KRO na de break.

 

 

Reporter meldde gisteren dat Mario D. met een dragrace-motor op het publiek inreed waarbij 6 gewonden vielen. Een vrouw werd zo ernstig verwond dat ze blijvend arbeidsongeschikt werd.  De advocaat van Mario D. beweert dat er maar één bron zou zijn geciteerd in de uitzending en dat er sprake zou zijn van doelbewuste manipulatie om zijn client in een kwaad daglicht te stellen.

Reactie KRO

Maar de KRO voerde in de uitzending twee directe getuigen op die bij het ongeluk aanwezig waren: het slachtoffer zelf en de organisator van het evenement. Eindredacteur Bart Nijpels van Brandpunt-Reporter meldt aan Crimesite: “Die aantijging van Mario D. en zijn advocaat is onzin en het verwijt van manipulatie werpen we verre van ons. Iedereen die de uitzending heeft gezien, kan vast stellen dat we meerdere bronnen, sprekend op camera, hebben opgevoerd.”

Het feit dat Mario D. onverzekerd was, geeft de raadsman overigens toe, maar is volgens hem “omdat een monstertruck niet te verzekeren is tegen aansprakelijkheid”.

Hell’s Angels

Eerder berichtte Crimesite al over een ongeval in 2011 dat Mario D. veroorzaakte, toen hij op een open dag van de Amsterdamse Hell’s Angels met een vuurspuwende motor een kind verwondde. Het kind moest met zware brandwonden in het ziekenhuis worden opgenomen. Naar aanleiding van onze berichtgeving meldde zich een ooggetuige met nieuwe informatie: “Behalve het kind, hebben wij ons destijds met een groep van vijf mensen moeten laten behandelen in het AMC. Na het ziekenhuisbezoek kwamen we terug bij de Hells Angels, die hun excuus maakten en alle betrokkenen een t-shirt en consumptiebonnen gaven. Maar Mario D. was spoorloos en zat ondergedoken in Engeland bleek achteraf.”