Mariska Peters werd gewurgd

Mariska Peters (21) uit Nijmegen is gewurgd. Dat heeft de politie bevestigd nadat haar vader dat tegen Omroep Gelderland had gezegd. Het lichaam van Peters werd zondag gevonden. De vrouw was toen twee weken vermist; haar auto was toen al gevonden en daarin vond de politie ‘verdachte sporen’.

Op basis van telefoongegevens kon de locatie worden bepaald waar Peters ongeveer verdwenen moest zijn. Eerst werd door de politie tevergeefs gezocht bij het Maas-Waalkanaal, maar een groep particulieren met speurhonden had op de Hatertse Vennen haar lichaam binnen een kwartier gevonden.

Getuige zag auto zonder kenteken

Peters werd op 9 februari als vermist opgegeven. Ze was in haar zwarte Fiat Punto naar een vriendin onderweg, maar is daar nooit aangekomen. De auto werd een dag later teruggevonden in de buurt van haar ouderlijk huis.

Wat er precies met Peters is gebeurd, is niet duidelijk. Er is nog geen verdachte opgepakt. De politie vraagt vanavond op Omroep Gelderland aandacht voor de zaak. Naar aanleiding van een eerdere uitzending kwamen al vier tips binnen. Een getuige zei de vrouw te hebben gezien zijn bij een tankstation in Noord-Brabant in een auto zonder kentekenplaten.