Marktplaats voor huurmoorden gehackt

Een hacker met de bijnaam bRpsd heeft een website waar huurmoorden worden aangeboden gehackt, en alle data online gezet. Op de site worden moorden aangeboden op naam van Besa, een van de grootste criminele organisaties van Albanië.

Foto’s doelwitten gelekt

Dat meldt Softpedia. De website staat op het zogenaamde Dark Web, dat niet toegankelijk is voor normale zoekmachines als Google. Het is mogelijk om een huurmoordenaar in te huren, of iemand in te schakelen om een tegenstander te mishandelen.

De bestellingen kunnen via de website worden gedaan. De hacker heeft twee bestanden met daarin 2.682 berichten online gezet. Ook zitten daar 38 opdrachten tussen om iemand te mishandelen of te vermoorden. In een ander bestand staan zestig foto’s van beoogde doelwitten.

Baantje als huurmoordenaar

De hacker heeft ook het wachtwoord van de beheerder van de site gelekt, net als de details van 330 accounts op de site. Het gaat om onder meer gebruikersnamen, wachtwoorden en emailadressen.

De meeste mensen die reageerden willen een baantje als moordenaar. Uit de communicatie die de hacker online zette, blijkt dat hen werd gevraagd om een auto in brand te steken en daarvan een filmpje op internet te zetten. Zie onderstaande video.

Anderen hadden wel een klus voor de criminelen.

‘Hier is haar Facebook’

Een selectie uit de berichten die de hacker online zette:

‘Hier is haar Facebook. Schiet een kogel door haar hoofd. En ik wil niet dat haar lichaam wordt gezien. Ze woont bij haar ouders, dus het is beter als je je taak uitvoert als ze op weg naar school is. En het zou goed zijn als het voor komende maandag gebeurt.’

‘Geef hem een flink pak slaag zodat er beurse plekken en bloed bij komt kijken, meer doe verder niks. Het doelwit is 173 centimeter lang en vet, maar hij kan hard terugvechten dus gebruik een verrassingsaanval zodat hij niet kan reageren. Het doelwit maakt normaal gesproken een wandeling in de late avond of nacht. Ik zorg er voor dat hij vertrekt als jullie er klaar voor zijn. Zijn adres is (…). Als dit is gebeurd, geef ik jullie een liquidatieopdracht. Voer deze klus eerst uit voordat de andere gast vermoord wordt.’

‘Van maandag tot vrijdag brengt ze haar kinderen naar de crèche. Dat doet ze tussen 8 en 9 uur ’s morgens, en ze komt ze tussen 1 en 2 uur ’s middags weer ophalen. Ik wil dat jullie de boodschap ‘betaal je schulden terug’ geven, in het Duits (Bezahl deine schulden)’.