Scarface doodgeschoten in Spanje

Aan de Costa del Sol is donderdagochtend vroeg Samir B. (36) doodgeschoten, een Amsterdammer van Marokkaanse origine. Dat hebben verschillende bronnen aan Crimesite bevestigd. In het milieu was het slachtoffer bekend als “Scarface“. Volgens Spaanse media was er rond 01.50 een schietpartij bij winkelcentrum Monte Halcones in Benahavís.

 

 

Marbella

De Guardia Civil zou op zoek zijn naar twee mannen die zijn ontkomen. Spaanse media spraken direct van een afrekening in het criminele milieu. Het slachtoffer werd vergezeld door zes of zeven personen en verliet op het moment van de schietpartij een bar. De twee schutters vuurden verschillende schoten op hem af. Andere aanwezigen bleven ongedeerd. Ambulancepersoneel, Guardia Civil en lokale politie hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren maar hij stierf ter plaatse. Benahavis ligt in de bergen boven de badplaats Marbella. B. zou daar in de omgeving een huis hebben gehad.

 

Slotervaart

Samir B. is afkomstig uit Amsterdam-Slotervaart. Hij was nog maar 35 jaar maar had een enorme status in het criminele milieu in West-Europa, als groothandelaar in cocaïne. Zijn naam is de afgelopen jaren gevallen bij veel transporten van cocaïne die via Antwerpen en Rotterdam werden ingevoerd. Hij zou in goed overleg contacten in Zuid-Amerika hebben overgenomen van criminelen die enige tijd gedetineerd zaten. De politie heeft echter al dit soort beweringen nooit hard kunnen maken.

Woonwagenkamp

B. verbleef veel in Dubai. In maart 2012 werd B. nadat hij vanuit Dubai naar Barcelona was gevlogen aangehouden als verdachte in de zaak van de schietpartij op een woonwagenkamp in Breda waar de 12-jarige Danny Gubbels om het leven kwam. Kort daarna werd hij in Nederland weer op vrije voeten gesteld, nadat kwam vast te staan dat hij niet op het kamp bij de schietpartij aanwezig was geweest. Hij bleef verder in die zaak volledig buiten beeld.

500 kilo

De politie beschikte over informatie dat de aanleiding van deze schietpartij lag in de diefstal van een partij van 500 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. De vader van het doodgeschoten jongetje zou betrokken zijn geweest bij het binnenhalen van de partij cocaïne, waarin onder meer Scarface had geïnvesteerd. De partij verdween. Onduidelijk is wie deze diefstal had geregeld maar de vader van het jongetje werd er verantwoordelijk voor gesteld door de eigenaren. Het politieteam dat de zaak onderzocht ging uit van de mogelijkheid dat de schietpartij als waarschuwing was bedoeld, maar dat deze onverwacht dodelijk uitpakte nadat de schutters door de wanden van een huis schoten.

200 kilo

Samir B. is ook genoemd als één van de investeerders die betrokken zou zijn geweest bij 200 kilo cocaïne die gestolen werd in Antwerpen. B. zou na de diefstal aan de dit voorjaar doodgeschoten Gwenette Martha hebben gevraagd uit te zoeken wie verantwoordelijk was voor de diefstal. Uiteindelijk zouden allerlei verwikkelingen hebben geleid tot de dood van Najib „BouhBouh” en de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

Southampton

B. is ook genoemd als de eigenaar van een voorraad cocaïne die is gevonden op een jacht in de haven van Southampton: meer dan 1.200 kilo cocaïne. Die zaak stond weer in verband met de doorzoeking bij Amsterdamse sportschoolhouder Mohammed Z. in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.