Nederlander geliquideerd in Marbella (UPDATE)

In Marbella is dinsdag een 43-jarige Nederlander voor de ogen van zijn vrouw en kinderen op straat geliquideerd. De Spaanse Nationale Politie heeft de zaak in onderzoek maar heeft nog geen verdachten aangehouden. Volgens de Spaanse autoriteiten gaat het om een man met de Nederlandse nationaliteit die reed in een auto met Marokkaans kenteken. Dat melden Spaanse media. 

'Nederlandse man'

In Spaanse media werd het vermoeden geuit dat het gaat om een Nederlander van Marokkaanse afkomst. Maar een bron meldt aan Crimesite dat het slachtoffer een van oorsprong Nederlandse man is. Andere bronnen melden dat het zou gaan om een Amsterdammer met de voornaam Frank die van oorsprong uit Haarlem afkomstig is. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt door de autoriteiten. Volgens een woordvoerder van de Spaanse overheid zijn er 16 kogels afgevuurd op het slachtoffer.

Twee verdachten

Toen de schietpartij plaatsvond, om 19.45, zat de man samen met vrouw kinderen in zijn auto. De twee moordenaars ontkwamen in een 'dure auto' zeggen getuige, van een onbekend merk. Het gebeurde in de Urbanización Lomas de Sierra Blanca, dichtbij een groot winkelcentrum. Getuigen belden snel met 112.

Audi A4

Het slachtoffer reed in een zwarte A4. Er zaten kogelgaten in het raam van de bestuurder en in de voorruit. De vrouw en de twee kinderen bleven ongedeerd. Spaanse media melden dat de identiteit van het slachtoffer niet direct kon worden vastgesteld. De politie heeft de mobiele telefoon van het slachtoffer in beslag genomen.