Marokkaan mishandeld door Spaanse agent (VIDEO)

In de Spaanse stad Lleida is dit weekend een demonstratie gehouden om te protesteren tegen de mishandeling van een Marokkaanse jongen door een agent van de Guardia Urbana. De jongeman werd te grazen genomen in een bar.  

Op de video is te zien dat de agent de Marokkaan verschillende keren trapt terwijl deze op de grond ligt. De precieze aanleiding van het incident is niet bekend. Sommige Spaanse media melden dat de jongen tegen de agent zou hebben gezegd: ‘Ik ken jou, ik ken je vrouw en je kinderen en ik zal hun keel doorsnijden.’ Ook zou hij eerder 2 agenten hebben aangevallen.

Onderzoek

Volgens de honderden demonstranten is er sprake van racisme en was dat de reden van de mishandeling in bar La Cordobesa. Ze droegen foto’s bij zich waarop de verwondingen van het slachtoffer waren te zien. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek gestart naar het incident. De agenten (er zou nog een agent betrokken zijn geweest bij de mishandeling, maar dat is op de video niet zichtbaar) blijven gedurende het onderzoek in functie. Het slachtoffer heeft via een advocaat een klacht ingediend tegen de agenten.