Marokkaanse drugsbaron voor Roemeense rechter

Op 29 september staat Mimoun K. (foto), alias Rocky of Dark Rocky, voor de rechter in Constanta, Roemenië. Hij wordt daar verdacht van het importeren van 2300 kilo Colombiaanse coke, met eindbestemming Nederland. Straatwaarde: een slordige 200 miljoen euro. De handel werd ontdekt omdat Rocky zaken deed met vijf undercover-agenten. 

 

De undercovers waren de 45-jarige Mimoun K. op het spoor gekomen na een tip van een informant. Die had gemeld dat Rocky zijn aanvoerlijnen naar Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam onder andere wilde verleggen naar Constanta, een havenstad in Roemenië

Geheime bijeenkomst

In juni 2016 heeft Rocky in Spanje een geheime bijeenkomst met naar hij aanneemt criminele zakenpartners. In werkelijkheid zijn het de undercover-agenten. Tijdens die meeting laat hij merken dat hij een grote speler is: ‘Het geld is in Amsterdam, maar ik kan het je overal sturen. Naar Dubai. Wil je euro’s? Dan krijg je euro’s. Wil je kleine of grote coupures? Je krijgt het zoals je wilt, begrepen?’

Verborgen camera’s

Ook laat hij weten dat hij al een loods heeft gehuurd in Roemenië en dat hij geld heeft overgemaakt via hawala-bankieren, het ondergrondse banksysteem voor criminelen. Hij is al zo’n 700.000 euro kwijt aan onkosten. De undercovers plaatsen daarop verborgen camera’s in de loods. Op de videobeelden is te zien hoe op 29 juni even na 19.00 uur witte blokken cocaïne worden uitgeladen. (foto) Ze zaten verstopt in de dubbele wand van een container met bananen. Op de witte blokken zijn logo’s van luxe merken geperst, zoals Rolex, Kenzo en Louis Vuitton.

Malaga

Als Roemeense agenten de loods binnenvallen, wordt Mimoun K. op het vliegveld van Malaga gearresteerd door de Spaanse politie.

In het AD vandaag een artikel over de zaak op basis van een reconstructie in de Roemeense krant Adevarul.