Marokkanen vast voor ontvoering bij Alicante

De Guardia Civil heeft vier mannen met Marokkaanse nationaliteit gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering en gijzeling van twee mensen, in september in Alicante. De slachtoffers waren ook Marokkanen. Ze zijn meerdere dagen in Fuengirola, bij Malaga, vastgehouden. Daar zijn uiteindelijk de verdachten ook aangehouden en de slachtoffers bevrijd.

Fuengirola

De 25-jarige slachtoffers werden op snelweg A7 in de nacht van 30 september, tussen Murcia en Alicante, in hun auto aangevallen en meegenomen naar de provincie Malaga. Tijdens de reis reed een tweede voertuig vooruit om te waarschuwen voor eventuele politiecontroles, aldus de Guardia Civil.

De twee werden in Fuengirola vastgehouden. Tijdens hun gevangenschap kregen de slachtoffers weinig voedsel en kreeg ze geen gelegenheid om hun behoefte te doen. Ook zijn ze geslagen en bedreigd met de dood.

Speciale eenheden

De zus en de moeder van één van de gijzelaars sloegen bij de Guardia Civil alarm, hoewel de ontvoerders hadden gedreigd de gijzelaars te zullen doden als de autoriteiten zouden worden gewaarschuwd. De familie had bericht gekregen dat als losgeld direct een eerste termijn van 150.000 euro moest worden betaald.

Onderzoek leidde de Guardia Civil naar een eengezinswoning in het centrum van Fuengirola. Er zijn verschillende speciale eenheden ingezet, waarna de vier ontvoerders besloten zich over te geven.

Toen pas bleek dat er twee gijzelaars waren. De familie van het tweede slachtoffer bleek niet naar de politie te zijn gegaan.

Twee auto’s, waarvan één met Italiaans kenteken, zijn in beslag genomen.