Marokko hielp bij opsporen Taghi

De Marokkaanse geheime dienst heeft Nederland geholpen bij de zoektocht naar Ridouan Taghi. Mede dankzij de veiligheidsdienst werd Taghi gelokaliseerd in een woning in Dubai. Dat schrijven Marokkaanse media vandaag, meldt de NOS. Nederland heeft de Marokkaanse autoriteiten officieel bedankt voor de hulp.

Samenwerking

Volgens de regeringsgezinde website Hespress heeft Erik Akerboom, de korpschef van de nationale politie, gebeld met de directeur-generaal van de Marokkaanse veiligheidsdienst, Abdulatif Hammouchi. Ook de krant Assabah schrijft dat er intensief is samengewerkt tussen de Nederlandse en Marokkaanse autoriteiten.

Vergismoord

Taghi wordt ook in Marokko gezocht, vanwege de vergismoord op de zoon van een Marokkaanse rechter, waarvoor Ridouan Taghi wordt verdacht de opdracht te hebben verstrekt. De nationale veiligheidsdienst zou belangrijke aanwijzingen hebben gehad waar precies in Dubai Taghi zich bevond en deze informatie hebben doorgespeeld aan Nederland.

Marengo

Ridouan Taghi zit nu in de zwaar beveiligde EBI in Vught, in afwachting van zijn berechting in het Marengo-proces. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een groot aantal liquidaties, leiding geven aan een criminele organisatie en cocaïnehandel.