Marokko onderschept 1,3 ton cocaïne op cruiseschip onderweg naar Antwerpen

De Marokkaanse politie heeft maandag 1300 kilo cocaïne in beslag genomen. De drugs werden in de haven van Tanger gevonden op een cruiseschip dat vanuit Brazilië onderweg was naar Antwerpen en Portbury (in het zuiden van Engeland).

De cocaïne werd ontdekt doordat een container op het cruiseschip op een verdachte manier verzegeld was. Bij de zoekactie werd een hondenbrigade ingezet. De drugs waren verpakt in 40 sporttassen.

Criminele netwerk

Er is een onderzoek gestart om te achterhalen wie allemaal gelinkt zijn aan het criminele netwerk dat cocaïne probeerde te smokkelen, en welke regionale en internationale vertakkingen het netwerk heeft.

Drugskartels

Marokko heeft eerder cocaïne in beslag genomen van Zuid-Amerikaanse drugskartels. In oktober 2017 werd een recordhoeveelheid van 2,5 ton pure cocaïne vanuit Venezuela onderschept op verschillende locaties in Marokko, met een marktwaarde van honderden miljoenen dollars. En in december 2018 ontdekte de politie meer dan een ton cocaïne uit Latijns-Amerika tijdens een operatie in de buurt van de kuststad El Jadida.