Martelingen en mishandelingen in Zuid-Holland

Maandag is in de rechtbank van Rotterdam de rechtszaak begonnen tegen 6 verdachten die 3 slachtoffers op uiterst gewelddadige wijze zouden hebben mishandeld en verkracht. Een van de  slachtoffers moest onder andere uitwerpselen eten, de vloer likken en hadden gedwongen onveilige homoseksuele seks met een hiv-besmette man. 

Ook werd met een airsoftgeweer met rubberen kogels van korte afstand op een slachtoffer geschoten.

Een ander slachtoffer werd met een deodorant stick anaal verkracht. Ook werd hij met urine overgoten.

Webcam seks

De gruwelijkheden vonden plaats vanaf juni 2016, onder andere Sommelsdijk, in het ouderlijk huis van een van de slachtoffers, een man van in de twintig. Zijn ouders waren tijdens de martelingen op vakantie. De zes verdachten (vijf mannen en een vrouw) wilden het slachtoffer een lesje leren, omdat ze dachten dat hij webcam seks had gehad met een minderjarig meisje en dat hij ‘aan mijn nichtjes had gezeten’. Ook in een woning in Oude Tonge werd een man ernstig mishandeld. Ook hij zou volgens de verdachten pedofiel zijn. ‘Het Nederlandse kampioenschap pedoschoppen’, schreven de verdachten op WhatsApp aan elkaar. Zowel Sommelsdijk als Oude Tonge liggen op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee.

Vingers

Een derde slachtoffer werd door het zestal mishandeld en gemarteld, omdat er een geschil zou zijn over een zak xtc-pillen. Terwijl het slachtoffer met tape vastgebonden op de grond lag, werd gedreigd hem de tong af te snijden. Ook zouden zijn penis en vingers worden afgeknipt.

Filmpjes

De 2 hoofdverdachten Lionel van G. (24) en Jaap S. (29) hebben gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. Bewijs is er onder andere in filmpjes die van de martelingen zijn gemaakt. De vrouwelijke verdachte, de 29-jarige Denise K., verklaarde haar agressie uit het feit dat ze jarenlang misbruikt zou zijn.

De rechtszaak duurt nog 3 dagen. Morgen maakt het Openbaar Ministerie de strafeis bekend.