Martien Reuvers voelt zich schietschijf

De man die politie en justitie beschouwen als een topman van het Brabants misdaadmilieu, Martien Reuvers (47), voelt zich ernstig bedreigd. In een interview met het Brabants Dagblad zegt hij al zes jaar op een dodenlijst te staan. ‘Ik voel me een wandelende schietschijf’, zegt Reuvers.

A73

In 2012 werd hij door het gerechtshof vrijgesproken van de moord Hans van Geenen op de A73. Kort daarna zou er 25.000 euro zijn geboden om hem te liquideren. Reuvers is voortdurend op zijn hoede en slaapt steeds op verschillende adressen. Hij overweegt te verhuizen naar het buitenland. Een gepantserde auto is recent door het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Mislukte aanslag

Het Openbaar Ministerie heeft hem begin juni een brief gestuurd met de mededeling dat hij niet langer wordt verdacht van betrokkenheid bij de poging tot moord die op 1 april 2015 werd ondernomen op de Osse Bianca van der Heijden, de weduwe van de op de A73 vermoorde Hans van Geenen. De zaak is geseponeerd wegens gebrek aan ‘wettig en overtuigend bewijs’.

De schutter is volgens justitie de 45-jarige Limburger Marco F.. Hij komt later dit jaar voor de rechter. Reuvers bezweert in het Brabants Dagblad dat de man niet kent.

Binnenkort moet Reuvers een celstraf van tien maanden uitzitten wegens mishandeling en bedreiging van een man uit Wijchen, in 2014. Hij klaagde eerder dat zijn naam bij politie en justitie werkt als ‘een rode lap op een stier’.

Peter Netten

Reuvers was erbij toen in de nacht van 3 op 4 juni de 30-jarige Peter Netten in Oss werd doodgeschoten. Een man uit Oss heeft zichzelf aangegeven bij de politie, het is een bekende van Reuvers en Netten. Reuvers: ‘Tegen familieleden van Peter is verteld dat ik met de moord te maken zou hebben, daar ben ik boos over geworden. Met mijn advocaat heb ik daar mijn beklag over gedaan, want dat slaat nergens op. Zo zet je mensen tegen elkaar op. Ik heb de familie Netten ook uitgelegd dat ik niks met de dood van Peter te maken heb. Het was een stomme ruzie die uit de hand is gelopen, dat heb ik gehoord.’

Reuvers is onlangs ook vrijgesproken van afpersing en bedreiging van een ondernemer, justitie noemt dat ‘wrang’.

Hij zegt geen man met onbevlekt blazoen te zijn maar nu zijn geld te verdienen met de handel in auto’s. Hij moet overigens nog aan de staat betalen na een vonnis in een plukze-zaak omdat hij veroordeeld was in een drugszaak.