Martin Kok overleefde eerdere aanslag (VIDEO UPDATE)

Misdaadblogger Martin Kok overleefde een aanslag eerder op de dag dat hij werd doodgeschoten 8 december vorig jaar. Uit beelden van de politie in Opsporing Verzocht blijkt dat het pistool van de moordenaar weigerde en Kok niets in de gaten had.

Bar

Tijdens het in kaart brengen van de laatste dag van Kok’s leven ontdekte de politie op bewakingsbeelden van hotel Citizen M in Amsterdam-Zuid dat Kok daar een zakenpartner ontmoette. Die zakenpartner was Chris H., alias Scotty, van het bedrijf MPC, dat Martin had laten weten voor een fors bedrag te willen adverteren op zijn site.

Een man met capuchon, waarschijnlijk de schutter, hield hem vanaf de bar in de gaten. Bij het verlaten van het hotel verschijnt diezelfde man achter Kok en richt een vuurwapen op zijn hoofd. Of het wapen weigert of de man bedenkt zich, maar een schot wordt niet gelost. Zonder dat Kok iets heeft doorgehad, rent de schutter door naar de overkant van de straat.

Hek

Enkele uren later werd Kok doodgeschoten toen hij in Laren seksclub Boccaccio verliet. Volgens de politie was de schutter dezelfde man als die bij het hotel Kok bijna beschoot.

Het is niet zeker hoe de man op de hoogte was van de verblijfplaatsen van Kok. Hij kan gevolgd zijn maar het is ook mogelijk dat de schutter is ingeseind. De politie zegt niet te weten of de man alleen opereerde.

Zeker is dat hij bij de seksclub over een hek geklommen is. Hij is in ieder geval niet door de hoofdingang het terrein opgekomen. De met wie Kok een afspraak had is aangehouden en ondervraagd door de politie maar niet is vast komen te staan dat hij verdachte is.

Signalement

Het gaat om een blanke tot licht-getinte man, slank gebouwd en tussen 1.70 en 1.75 meter lang. Hij droeg een donkere jas met capuchon, een donkere sjaal en een blauwe spijkerbroek. Onder de jas had hij een donkergrijze trui of shirt aan. Zijn zwarte schoenen hadden witte zolen en een witte rand boven de hiel.