Martin Reuvers weer voor de rechter

De beruchte Brabantse kamper Martien Reuvers staat opnieuw voor de rechter. Dit keer voor afpersing en bedreiging van een man uit Oss. Reuvers was eerder verdachte in de A73-moord, de liquidatie in 2008 van wietkweker Hans van Geenen.

Reuvers werd van die liquidatie vrijgesproken, ondanks het feit dat bewezen werd dat hij de peilzender had gekocht die onder de auto van het slachtoffer werd gevonden.

Kulverhaal

Martien Reuvers wil tegenwoordig met zijn volledige naam in de media genoemd worden, zo schrijft het Brabants Dagblad, die de familie eerder deze week sprak na een inval in een woonwagenkamp in Lith. Het verhaal dat hij en zijn familieleden een aanslag zouden beramen, is een ‘kulverhaal’, zegt hij. Of zoals zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers het zegt: ‘Het is bla-di-bla’. De Reuvertjes hadden een jarenlange vete met een andere woonwagen familie, maar die is volgens hun uitgepraat en bijgelegd. ‘Alleen Albert K. schijnt nog boos te zijn. Ook op zijn eigen familie trouwens. Maar wij zullen hem niks aandoen’, vertelden ze aan de Brabantse krant.

Mishandeling

De kwestie waar Martien Reuvers vandaag voor terecht staat, is een mishandeling van een man uit Oss vorig haar. De dader, een 27-jarige kickbokser uit Berghem, is inmiddels veroordeeld tot 3,5 jaar cel. Justitie probeert te bewijzen dat de man op pad werd gestuurd door Reuvers. Op een zitting ontkende Reuvers dat in alle toonaarden.