Drugsoma Martina krijgt acht jaar cel

De Antwerpse rechtbank heeft de 72-jarige Nederlandse Martina van E. uit Schilde tot acht jaar cel veroordeeld. Ze moet daarnaast 33.000 euro boete betalen. De rechtbank vindt het bewezen dat ze leiding gaf aan een criminele organisatie die cocaïne uit containers in de haven van Amtwerpen haalde. Ze was betrokken bij de invoer van 400 kilo cocaïne. De vriend van Martina, Julius W. (48) kreeg vijf jaar en een boete van 16.500 euro.

Van E. had in november 2009 de Colombiaanse broers Emigdio (40) en Norman H.V. (51) leren kennen. Zij zetten de drugs in Colombia op schepen die vervolgens door mensen die door Van E. werden aangestuurd uit de geloste containers werd weggehaald.

De rechtbank achtte het bewezen dat Van E. de containernummers en tekeningen van de bergplaatsen van de broers doorkreeg. In de nacht van 3 op 4 juni 2010 werd een ploeg betrapt terwijl ze een partij van 280 kilo cocaïne uit een container wilden halen. Uit het onderzoek bleek dat er in de maanden voordien nog vier partijen van bijna 100 kilo in totaal waren ingevoerd.

De ploeg van Martina had bovendien ook nog voor ene Nezdet V. cocaïne uit containers gehaald. Deze kreeg zes jaar cel en 27.500 euro boete.

De rechtbank verklaarde vier auto’s verbeurd en bijna 70.000 euro aan in beslag genomen cash.

Zie ook:

Mama Martina (71) en haar minnaar

‘Tien jaar voor Mama Dalton in Antwerpen’