Marum: Geen vervolging Monique H. en broer

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft definitief besloten dat het geen strafvervolging gaat instellen tegen Monique H., de vriendin van de geliquideerde Jan Elzinga. Ook de broer van H. hoeft niet te rekenen op strafvervolging. Monique H. had dat eerder al gezegd tegen misdaadjournalist Mick van Wely, maar nu maakt het OM dat ook bekend.

Monique H. werd samen met haar broer verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar 40-jarige vriend Jan Elzinga, die op dinsdag 10 juli vorig jaar bij een zwembad in Marum is doodgeschoten.

De twee zijn op 4 december 2012 aangehouden door de politie en op 17 december weer vrijgelaten. Er waren belastende verklaringen tegen hen afgelegd, maar daar is na verder onderzoek geen bevestiging voor gevonden door het OM. Wegens gebrek aan bewijs wordt de zaak nu geseponeerd.

De 35-jarige Pascal E. uit Zwolle heeft een bekentenis afgelegd in deze zaak. Hij zou Elzinga om het leven hebben gebracht in opdracht van Willem P. uit Kampen. Die zou de opdracht weer van Monique H. hebben gekregen, maar dat is dus niet duidelijk geworden.

Lees ook:

‘Zaak tegen Monique H. wordt geseponeerd’ 

Lees hier alles over deze zaak.