Marum: ook getuigen leiden tot niets

Het getuigenonderzoek rond de moord op Jan-Hendrik Elzinga in Marum heeft één tip opgeleverd, die volgens de politie niet erg bruikbaar is. Elzinga werd in 10 juli doodgeschoten toen hij zijn dagelijkse baantjes in het zwembad wilde gaan trekken. De politie heeft nog geen idee wie de dader is.

De afgelopen weken heeft de politie het leven rond Elzinga nagetrokken, maar dat heeft nog weinig opgeleverd. Wel doen er geruchten de ronde dat de Groninger in valse merkkleding zou hebben gehandeld. Ook zou hij schademotoren omkatten en verkopen in België en Italië. De politie houdt er rekening mee dat het motief voor de moord in deze hoek gezocht moet worden.

De politie zocht na de moord met metaaldetectoren, scheppen en emmers in putten rond het zwembad, op zoek naar sporen. Later werden alle putdeksels gelicht langs de bekende vluchtroute. Ook dat leidde tot niets.

Inmiddels is wel duidelijk dat de antracietgrijze Chrysler Voyager die op de dag van de moord uitgebrand bij Marum werd gevonden, de dagen voor de schietpartij in het Groningse dorp is geweest. De politie vermoedt dat de dader of daders een verkenningstocht hebben gemaakt. Dezelfde auto werd ook vlak na de schietpartij in de buurt van het zwembad gezien.

De politie zoekt nog naar een groene Volvo, die samen met de Chrysler vlak na de schietpartij is gezien op een parkeerplaats. De politie vermoedt dat de inzittenden de dader hebben geholpen met vluchten.

Beelden van de Chrysler in de dagen voor de moord:

{youtube}-3LXZIwEu1w{/youtube}