Maserati-man moet 2 miljoen plukze-geld betalen

De voor fraudes tot celstraf veroordeelde oud-Rochdale-topman Hubert Möllenkamp (67) moet de Staat meer dan twee miljoen euro aan crimineel verkregen vermogen betalen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam beslist.

Failliet

Möllenkamp zegt zelf failliet te zijn en dat hij slechts leningen was aangegaan. Bovendien betoogden zijn advocaten dat Möllenkamp door zijn gevorderde leeftijd geen grote inkomsten zal kunnen genereren. Omdat het faillissement van Möllenkamp nog niet is afgerond, is volgens de rechtbank onduidelijk of hij na afwikkeling inderdaad geen draagkracht meer zal hebben.

Möllenkamp kan wel uitstel van betaling krijgen indien het hem aan liquide middelen ontbreekt en ook moet hem de gelegenheid wordne geboden in termijnen te betalen.

Belastingdienst

Möllenkamp is dit voorjaar in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar en drie maanden gevangenisstraf omdat hij steekpenningen aannam, witwaste en meineed pleegde. Hij kreeg in 2012 al een flinke nabrander van de Belastingdienst. Onbekend is of de fiscus over recentere periodes met nog meent te moeten afrekenen met Möllenkamp.