Masmeijer: geef me een menselijke straf

Voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer (57) heeft vrijdag in hoger beroep voor het Antwerpse hof voor het eerst voluit bekend dat dat hij deel had aan een cocaïnesmokkel van 467 kilo. ‘Ik was maar een tussenpersoon, geef me alstublieft een menselijke straf’, zei hij.

Ziekenhuis

Enkele weken geleden speelde zijn overleveringszaak naar België. Toen hield zijn advocaat nog vol dat Masmeijer helemaal niet betrokken was geweest bij het mislukte transport in oktober 2014. Hij zou in die periode in het ziekenhuis hebben gelegen na een carjacking.

Masmeijer gaf voor het hof toe dat hij die carjacking had verzonnen nadat hij totaal in elkaar was geslagen door drugscriminelen. De Gazet van Antwerpen publiceert zaterdag een foto van Masmeijer waarop te zien is hoe ernstig hij was toegetakeld. Hij zou door acht mannen onder handen zijn genomen.

Emotioneel

Het was voor het eerst dat Masmeijer zich in een Belgische rechtszaal in het openbaar vertoonde. ‘Uit angst voor de pers’ was hij afwezig gebleven bij de behandeling in eerste aanleg. Masmeijer toonde zich emotioneel tijdens de zitting.

Ik ben verstrikt geraakt in een zaak waarvan ik de omvang totaal niet heb kunnen inschatten. Iemand heft me op zeer moment gevraagd of ik iemand kon vinden die en lading uit de haven kon halen. Had ik toen maar nee gezegd.

Masmeijer betrok zijn neef die in de haven werkt bij het uithalen, maar het mislukte. Een tweede poging strandde ook en het transport werd gepakt. Daarop kwamen de mensen achter de drugszending verhaal halen.

Het Openbaar Ministerie eiste opnieuw acht jaar cel tegen Masmeijer. De rechtbank legde hem eerder ook acht jaar op.

Zie de voorgaande berichten:

Frank Masmeijer mag worden overgeleverd naar België

Frank Masmeijer komt weer op vrije voeten

‘Frank Masmeijer in Breda gearresteerd’

Masmeijer veroordeeld tot 8 jaar cel