Massa-explosief vuurwerk in kelderbox

In een kelderbox in Den Haag heeft de politie 90 kilo gevaarlijk vuurwerk gevonden dat alleen door professionals afgestoken mag worden. Het gaat om cobra’s en mortierbommen die als hoogst explosief en gevaarlijk te boek staan. Een man (24) en een vrouw (22) zijn aangehouden op verdenking van het bezit van en de illegale handel in massa-explosief vuurwerk.

Wietteelt

De politie ging naar de woning omdat er wiet geteeld zou worden. In het pand was maar een plant aanwezig. Wel werd er een gaspistool en in de kelderbox het gevaarlijke vuurwerk aangetroffen. Er stonden zes dozen cobra’s en een doos mortierbommen.

Het risico bij dit soort vuurwerk is volgens de politie dat de hele partij in een keer kan ontploffen, dan krijg je een massa-explosie met gevaar voor dodelijke slachtoffers en aanzienlijke schade. Vandaar dat dit vuurwerk alleen afgestoken mag worden door professionals en dat het bewaard moet worden in explosieveilige ruimten.

Over de locatie waar het vuurwerk is gevonden, doet de politie geen uitspraak. Dit omdat de locatie (een woonwijk) is te herleiden naar de verdachten.

De man en vrouw zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.