Massagraf gevonden in noorden van Mexico

In het noorden van het land hebben autoriteiten onder leiding van het Openbaar Ministerie in Mexico bijna tweehonderd menselijke beenderen gevonden. De resten lagen over een lengte van acht kilometer langs een rivier in de staat Chihuahua.

Nabestaanden

De gemeente Guadalupe ligt 40 kilometer ten zuidoosten van Ciudad Juárez, de grote stad op de grens met de de Verenigde Staten. Aan de zoekactie deden vrijwilligers en nabestaanden van vermiste personen mee. De resten zullen nu nader worden onderzocht. Mogelijk is de identiteit van sommige slachtoffers te achterhalen. Om hoeveel mensen het gaat is niet te zeggen.

Mensenhandelaars

In het noorden en noordwesten van Mexico zijn vanaf 2009 veel massagraven gevonden. Mensenhandelaars hebben daar groepen illegale migranten beroofd en vermoord.

Ook is er in het gebied rond Ciudad Juarez veel gevochten tussen drugskartels. Het Sinaloa-kartel heeft uiteindelijk de controle over het gebied gekregen. In het dunbevolkte platteland hebben in grote gebieden drugscriminelen het voor het zeggen.

Zie ook:

Verdacht van moordpartijen in de woestijn (VIDEO)