Massagraf in oostelijk Mexico

In een massagraf het oosten van Mexico dat deze week werd ontdekt zijn in totaal 31 lichamen gevonden. De vondst werd gedaan na een anonieme tip gevonden bij een boerderij in het grensgebied tussen de staten Veracruz en Oaxaca. De lichamen vertoonden tekenen van marteling en hadden allen een kogelgat in het hoofd. Het is waarschijnlijk resultaat van een actie van criminele organisatie. 

Afrekening

Het graf wordt bewaakt door militairen. Federale onderzoekers zijn begonnen met het identificeren van de lijken. Of de slachtoffers drugscriminelen zijn of migranten uit Midden-Amerika die op weg waren naar de Verenigde Staten is nog niet vastgesteld. Maar gezien de sporen van marteling ligt het meer voor de hand dat er sprake is geweest van een afrekening door een criminele organisatie.

Aanhoudingen

Er zijn de afgelopen dagen tientallen mensen aangehouden die lid zouden zijn van lokale drugsbendes. In het afgelegen gebied zijn verschillende criminele groepen actief. De grote kartels hebben niet direct belangen in het gebied. 

Meer over de drugsoorlog in Dossier Mexico.