Massale vechtpartij bij FIXtival

Tijdens R&B-festival FIXtival in het Eindhovense Klokgebouw zijn tientallen bezoekers met elkaar op de vuist gegaan. Beveiligers moesten ingrijpen en hebben alle 4.000 bezoekers direct naar buiten geleid. FIXtival wordt georganiseerd door Club FIX in Tilburg, dat momenteel dicht is door een geweldsincident tijdens Oud & Nieuw.

‘Geschoten’

Een bezoekster vertelt tegen Omroep Brabant dat het een complete chaos was. ‘Mensen begonnen met tafels te gooien en ik heb gehoord dat er ook geschoten is.’ Nadat de lampen aangingen, moest iedereen naar buiten. ‘Er riep iemand om dat er een noodsituatie was en toen moesten we met 4.000 man tegelijk naar buiten.’ Het programma was op dat moment nog niet afgelopen. Op de site van Eindhovens Dagblad is een video te zien van de massale vechtpartij.

Arrestatie

De politie heeft de hele nacht gesurveilleerd rondom het Klokgebouw. Voor het incident werd al een bezoeker opgepakt omdat hij iemand zou hebben mishandeld. De politie kan niet bevestigen dat er geschoten zou zijn.

Eerdere incidenten

FIXtival is een festival dat onder de vlag valt van Club FIX, een Tilburgse discotheek met een reeks van incidenten. Burgemeester Theo Weterings van Tilburg sloot de club al twee keer na geweldsincidenten. Tijdens Oud & Nieuw vochten beveiligers en de bedrijfsleider met bezoekers, waarna de portiers achter de bezoekers aanrenden. Daarnaast werd in maart 2018 een wapen gevonden voor de club nadat er een vechtpartij was uitgebroken waarbij een man gewond raakte. De politie loste die avond een waarschuwingsschot vanwege de dreigende situatie.