Met wie matcht dna uit Bladelse cold case?

De politie heeft heeft dna afgenomen van een aantal personen in de zaak van de in 1992 om het leven gebrachte Miet van Bommel. Dat zal vergeleken worden met dna uit het forensisch onderzoek naar de Brabantse cold case.

Honderd tips

De politie is al vanaf 2016 hernieuwd bezig met de Brabantse zaak. Ze kreeg onder meer door een uitzending van Opsporing Verzocht over de zaak bijna honderd tips binnen. In die tips werden namen genoemd van mensen die betrokken zouden zijn geweest bij de dood van de 84-jarige vrouw. Daaruit heeft het cold case-team van de politie Noord-Brabant een aantal personen geselecteerd, waaraan is gevraagd om dna af te staan. Dit meldt Omroep Brabant.

Resultaat

De politie geeft aan dat het dna van het technische bewijs uit de zaak zal worden vergeleken met het dna-profiel van de personen. Het zal nog even duren voor er resultaat is. Het dna-onderzoek loopt nog en men verwacht pas in de loop van 2018 afronding van het proces. ‘Over de resultaten valt op dit moment nog niets te zeggen’, aldus een woordvoerder van het cold case-team.

Grof geweld

Miet van Bommel werd half februari 1992 dood gevonden in haar huis in Bladel. Ze was seksueel misbruikt en met grof geweld om het leven gebracht. Ze runde samen met haar man jarenlang een café in het dorp. In 1992 was ze alleenstaand en hulpbehoevend. Ook was ze slechtziend en was één van haar benen geamputeerd. Indertijd werd de informatie over het seksueel misbruik niet naar buiten gebruik. In het cold case-onderzoek nu wel. Er wordt rekening mee gehouden dat de dader een jonge man is, met weinig seksuele ervaring die een binding heeft met Bladel en omgeving.

De moordenaar van Van Bommel was haar huis binnen gekomen door een raam in de voordeur kapot te slaan, waardoor hij de deur open kon doen. De wijkverpleegkundige vond haar de volgende ochtend. Er was niets uit het huis gestolen.

Lees hier meer

Veel tips over moordzaak uit 1992