Maximale straf voor webcamafperser (UPDATE)

Tilburger Aydin C. krijgt de maximale straf van de rechtbank in Amsterdam voor het via de webcam misbruiken en chanteren van tientallen meisjes in binnen- en buitenland: tien jaar en 243 dagen. De rechtbank vindt dat C. geniet van vernederen van meisjes.

Aliassen

C. had online tientallen aliassen en legde daarmee contact met vooral minderjarige meisjes. Hij vroeg hen seksuele handelingen te verrichten of hun kleren uit te trekken. Hij chanteerde de meisjes door te dreigen compromitterende foto’s naar bekenden of familie te sturen. Hij deed dat ook daadwerkelijk in sommige gevallen.

C. is ook veroordeeld voor het voorhanden hebben van kinderpornografische beelden. In het onderzoek naar C. heeft de politie op zeker moment een key logger op zijn computer geïnstalleerd. De rechters hebben geen probleem met de inzet van dit middel.

Canada

De officier van justitie had dezelfde straf geëist. C. is blijven ontkennen. Hij handhaafde de stelling dat ene “Murat” de feiten moet hebben gepleegd. De rechtbank gelooft niet dat Murat bestaat.

Aydin C. wordt niet in Nederland vervolgd voor de afpersing van het Canadese meisje Amanda Todd, dat zelfmoord pleegde na de contacten met C.. Canada wil C. berechten in Canada. Nederland is akkoord met overlevering maar er loopt nog cassatie tegen die beslissing.

Zie het vonnis.

Zie ook:

Aydin C. mag worden uitgeleverd naar Canada

Politie krijgt computer Aydin C. niet gekraakt

Justitie keek mee op computer internetchanteur

Nederlander in verband met zelfmoord Canada