‘MC-lid in vizier voor moord broer kroongetuige’ (UPDATE2)

Een van de verdachten die vastzitten voor betrokkenheid bij de moord op Reduan B., broer van kroongetuige Nabil, heeft banden met de motorclub Caloh Wagoh Main Triad. Deze G.G., afkomstig uit Den Haag, zit vast voor het in bezit hebben van een pistoolmitrailleur.  

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan De Telegraaf. ‘We hebben aanwijzingen dat er banden zijn tussen de verdachte in de liquidatiezaak en de motorclub Caloh Wagoh’, aldus een woordvoerder van het OM.

Naar aanleiding van de berichtgeving in de Telegraaf nuanceert het Openbaar Ministerie als volgt: ‘Het dna van deze man (G.G.) is aangetroffen op een van de wapens die in een tas zaten waarin ook het vermoedelijke moordwapen is aangetroffen. Het dna van deze man zat dus niet op het moordwapen. Onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat de man betrokken zou zijn geweest bij de daadwerkelijke liquidatie; het onderzoek heeft evenmin aangetoond dat de man het wapen voor de liquidatie zou hebben geleverd. Daarom wordt de man alleen vervolgd voor wapenbezit.’ 

Mocro maffia

Een president van dezelfde motorclub wordt ervan verdacht een aanslag te hebben gepleegd op het kantoor van Panorama. De Telegraaf werd zelf ook slachtoffer van een aanslag, toen eerder deze week een auto tegen de pui van het pand van TMG (uitgever van de Telegraaf) werd gereden en in brand gestoken. Het Openbaar Ministerie en de politie onderzoeken of er een verband is tussen de aanslagen op Panorama en de Telegraaf. Beide media hebben regelmatig over de zogenoemde Mocro maffia geschreven.

Richard Z.

In dezelfde nacht dat de redactie van Panorama met een raketwerper werd beschoten, werd Richard Z. al aangehouden als verdachte. Z. is de president van de Chapter Silencio, afdeling Woerden, van de Caloh Wagoh MC Main Triad. Hij is verschillende keren veroordeeld voor het plegen van overvallen.

Hagenaar

De 34-jarige Hagenaar G.G. die vastzit voor betrokkenheid bij de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. moet donderdag 5 juli voor de rechter verschijnen. Ook Shurandy S. (40) uit Hilversum staat dan voor de rechter. Hij heeft bekend Reduan B. op klaarlichte dag in zijn kantoor in Amsterdam-Noord te hebben doodgeschoten. Bij S. gaat het om een zogenaamde pro forma-zitting. De zaak tegen G. wordt dan inhoudelijk behandeld.

Drie misdrijven

Leden van de Caloh Wagoh MC Main Triad worden nu verdacht van betrokkenheid bij 3 misdrijven: de aanslag op Panorama, de liquidatie van de broer van de kroongetuige en de liquidatie van Jaïr Wessels vorig jaar zomer in Breukelen. Voor die laatste moord zijn verschillende verdachten in beeld, 2 van hen zouden lid zijn van de Caloh Wagoh Main Triad. Volgens De Telegraaf komen veel leden van de motorclub uit straatbendes. Niet zelden hebben ze een Surinaamse en/of Antilliaanse achtergrond. Er zouden ook woonwagenkampbewoners  deel uitmaken van de motorclub.